Hemşireleri depresyondan kurtaracak 20 etkili yöntem

 

Depresyon, uzun çalışma saatleri olan ve aşırı derecede stres altındaki çoğu hemşire için kaçınılmaz sondur. Özellikle kendisini iyi kontrol edemeyen, çabuk demoralize olan hemşirelerde depresyon yaşanma olasılığı daha fazladır. Tabi bunun sonucu olarak depresyon, hemşirelerin iş yerindeki üretkenliğini doğrudan etkiler.

Eğer siz de depresyondan muzdarip bir hemşire iseniz, başkalarından bir şeyler beklemek yerine kendi kendinize yardım etmeye çalışın. Her insanın fiziksel, zihinsel, sosyal ve manevi durumlarının önemli olduğunu bilirsiniz. Özellikle yoğun stres altındaki hemşirelerin bu durumlara daha fazla önem vermesi gerekmektedir.

Bu yazımızda hemşirelerin depresyondan kurtulması adına bazı maddeleri sıraladık. İşte hemşirelerin depresyonun üstesinden gelmesine yardımcı olacak yirmi yöntem:

1. Yalnız olmadığınızı bilin.

Bu dünyada depresyonda olan tek kişi siz değilsiniz. Yani bu milyarlarca insan arasından çıkıp sizi bulmadı. Şu anda sizin gibi hisseden bir sürü hemşire daha var.

2. Mola verin.

Kendinizi yorgun hissettiğinizde çalışmaya ara vermelisiniz. Durmadan çalışmak mevcut durumunuzu daha da kötüye götürebileceği için kendinize aşırı yükleme yapmayın.

3. İnsanlarla konuşun.

Sizi rahat hissettirecek insanlarla iletişim kurun. Bu bir aile üyesi, bir arkadaş ya da sizi gönülden dinleyecek bir kişi olabilir. Anlatın ve söylenilenleri anlayın.

4. Bazı yatıştırıcı teknikleri öğrenin.

Bu teknikleri öğrenmek özellikle iş yerindeyken size yardımcı olacaktır. Çalışırken, mutlu değilseniz bile bunu dile getirmeyin. En azından mutlu hissetmeyi deneyin. İlk dakikadan itibaren faydasını görmeseniz bile uzun vadede iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.

5. Açık havada gezin.

Zaman buldukça dışarıya çıkın. Yürüyüş yapmak, sahil kenarında gezinmek ve en önemlisi temiz hava almak sizi iyi hissettirecektir. Kapalı kapılar ardında kalmak her zaman sizin için dezavantaj olacaktır.

6. Egzersiz yapın.

Egzersiz yapmak için ne yapın edin bir zaman ayırın. Sağlıklı bir vücut, yalnızca sizi iyi göstermekle kalmaz, aynı zamanda kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur.

7. Alkolden kaçının.

Alkolün depresyonu daha da kötüleştirdiği yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Çoğu insan içki ile bazı kötü düşünceleri kısa süreliğine unutmak ister. Ancak kendinize geldiğinizde her şey bıraktığınız gibi devam ediyor olacak!

8. Düzenli beslenin.

Abur cubur yemeyi bırakın! Yediğiniz ve içtiğiniz her şey sizin lehinize veya aleyhinize olacaktır. Düzenli olarak beslenmeniz sizi daha sağlıklı yapacak. Bunun sonucunda da psikolojik olarak rahatlayacaksınız.

9. Biraz dinlenin.

Yeterli dinlenme, enerjinizi arttırmaya ve ertesi gün için hazır olmanıza yardımcı olur. İş yerinde kendinizi aşırı yormamaya çalışın. Stresli olmaktan kaçının.

10. Güveninizi artıracak rahat giysiler giyin.

Ne giydiğinize dikkat etmek, yani sizi rahat ettirecek sevdiğiniz kıyafetleri giymek sizde güven duygusunu artırır. Özellikle bayan hemşirelerin kıyafetlerine gelecek güzel yorumlar onları mutluluktan havaya uçuracaktır.

11. Zamanınızı olumsuz insanlarla harcamayın. 

Çevrenizdeki olumsuz düşünceli insanları az çok biliyorsunuzdur. Zorda kalmadığınız müddetçe onlarla iletişim kurmamak sizin yararınıza olur. Olumsuz insanlar size bir şey kazandırmaz, aksine durumunuzun daha kötüye gitmesine sebep olur.

12. Pencereden dışarıya bakın. 

Evde, işte ya da herhangi bir yerde dışarıya çıkacak vaktiniz yok ise pencereyi açın ve dışarıyı izleyin. Kapalı ortamlarda uzun süreli kalmak üzerinizdeki baskıyı daha da arttırır. Pencereyi açın ve kendinizi iyi hissedin.

13. Sahte kişiliklerden uzak durun. 

Olumsuz insanlarla yaşamaktan ne kadar kaçınmanız gerekiyor ise kendisini acındıran, sahte duygulara sahip insanlardan da uzak durmalısınız. Sizin sıkıntılarınız size yetiyor, biraz şefkat görmek adına başkalarına yük olmaya çalışan kişilikleri yanınıza yaklaştırmayın.

14. Vazgeçmeyi öğrenin.

Eğer sonuca ulaşamayacağınız bir şey ile karşı karşıya kalırsanız devam etmek yerine ondan vazgeçin. Uzun süren uğraşılar sonucu yaptığınız işi gerçekleştirememeniz halinde büyük hayal kırıklığına uğrarsınız. Bu da sizin kötü hissetmenize neden olur.

15. Kendinizi soyutlamayın.

Yalnız kalmayı istemekle kendinizi cezalandırmayın. Kendinizi dış dünyadan, sevdiklerinizden soyutlamak yalnızca daha fazla kötü hissettirmenizi sağlar. Arkadaşlarınızla, sevdiklerinizle ​​dışarı çıkın. Daima konuşacak birini bulun, onlarla vakit geçirin.

16. İstediğiniz kadar ağlayın. 

Ağlayarak duygularınızı alt üst eden tüm düşünce ve kötü tecrübelerin kaybolmasını sağlayabilirsiniz. İstediğiniz kadar ağlayın. Kendi kendinize olduğunuz bir ortamda bunu gerçekleştirebilirsiniz. Sizi ne kadar rahat hissettirdiğine inanamayacaksınız.

17. Severek yaptığınız şeyleri yapın.

Hiçbir şey yapmak istemiyorsanız bile sizi mutlu hissettiren şeyleri düşünün. Eğer resim çizmekten hoşlanıyorsanız resim çizin, film izlemek sizi mutlu ediyorsa film izleyin. Ama muhakkak sizi iyi hissettiren, güzel zaman geçirebildiğiniz hobileriniz ile uğraşın.

18. Bir uzmandan destek alın. 

Eğer depresyon belasından çıkamıyor ve gün geçtikte daha kötüye gittiğini düşünüyorsanız sizi anlayabilecek, size yardımcı olabilecek bir uzmana görünün. İyi bir uzman yaşamınızı düzene sokma konusunda doğru adımlar atmanızı sağlayacaktır.

19. Kendinize iyi bakın.

Kendinize iyi bakmak için mümkün olduğunda bol zaman ayırın. İyi görünmek, güzel kokmak, iyi beslenmek, spor yapmak vs. hangisi sizi daha çok motive ediyorsa ona özen gösterin.

20. Kendinize kızmayın. 

Bu ipuçlarının hepsini denediniz ve başarılı olamadığınızı düşünüyorsanız asla kendinize kızmayın. Başarısız olduğunuzu da düşünmeyin. Yarın tekrar deneyin ve sonraki gün yine.. Sonunda siz de istediğiniz duygu durumuna geri döneceksiniz.

Yukarıda sıraladığımız ipuçlarını başarılı olamam düşüncesiyle uygulamaya çalışırsanız asla size yararlı olmaz. Sizi iyi de hissettirmez. Eğer iyi uygular ve kendinize yardımcı olmaya çalışırsanız bu yöntemlerin kesinlikle yararı olacaktır.

Lütfen sizler de yaşadığınız depresyonlar ve süreçleriyle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak bizimle paylaşın. Sizin tecrübeleriniz de bu durumu hali hazırda yaşayanlar için faydalı olacaktır.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال