Hangi diş macununu kullanmalıyız

 

Hepimizin, hayatımızda bir dönem aklını kurcalayan, market raflarında kararsız kalmamıza neden olan, evimizde boy boy diş macunu kutuları biriktirmemize neden olan soruların başında şu gelmektedir: “Hangi diş macununu kullanmalıyım?

Diş Macunu Seçimi

Aslında basit bir konu gibi dursada, market raflarında onlarca marka, hatta her markada onlarca çeşit macun tüpü görünce insan şaşırmıyor değil. Peki hangi macunu seçeceğiz?

Bu soruyu cevaplamadan önce bilmemiz gereken bazı hususları hatırlatmak istiyorum. Ağız bakımı, diş macunu ile sınırlı bir konu değil. Ya da diğer bir deyişle, diş macunu, ağız temizliğinde ve diş bakımında ana unsur değil. Diş temizliği ve ağız bakımında en önemli araç diş fırçasıdır.

Dişlerimizin Beyaz Atlı Prensi: Diş Fırçası!

Diş fırçası, ağız bakımı ve diş temizliğinde en önemli araçtır. Kaliteli, ağız yapımıza uygun, hijyenik, mümkünse elektronik diş fırçası, ağız bakımı ve diş temizliğinin en önemli argümanıdır.

Dişleri Doğru Fırçalama

Diş fırçası aldım olay bitti gibi bir yaklaşım, tabiki komik. Fırçayı doğru ve etkili kullanmak, hem dişlerimizi korumak, hem de temizlemek için ikinci önemli unsur.

Cennetten Gelen Bir Buluş: Diş İpi

Bu yazımıza kızacak arkadaşlar şunu diyorlardır; laf la laf! Nerede diş macunu tercihi?

İster inanın, ister inanmayın, diş temizliğinde diş ipi, diş macunundan çok daha elzem bir unsurdur. Diş fırçaları ne kadar kaliteli olursa olsun, diş ipinin ulaştığı bölgelerin hepsini temizleyemez. Kaliteli bir diş ipi, doğru kullanım ile birlikte diş aralarını tertemiz yapacaktır.

Haniymiş Benim Güzel Diş Macunum!

Gelelim diş macunu konusuna. Hangisini seçeceğiz? Tabiki hepsini!

Diş macunlarının asıl olayı sodyum florür içermesindedir. Bu meret diş minesine oldukça faydalıdır. İnternette onlarca sitede aman florür böyle, aman beynimizi mahvediyor tarzı onlarca yazı, tonlarca site bulabilirsiniz. Hepsi doğru! Florürü yutarsanız yıldızlı beşi hakeden bir yanlış davranış sergilemiş olursunuz. YUTMA YUTMA YUTMA! Bu kadar basit. Yutma ve tükür. Ağzını çalkala. Çocuklara verme yutarlar. Kısacası florürü YUTMA!

Diş macunun ana maddesi sodyum florür. Peki fiyat farkı neyden kaynaklanıyor? Mısırda üretilmiş iki liralık macun ile yirmi liralık macun aynı mı? Dişlerini ak mı ak yapacağım diyen, ton ton beyazlık vaatleri?

E bunlarda doğru! Herkes haklı yani. Nasıl mı? Açıklayayım;

Diş macununun ana maddesi sodyum florürdür. En dandik macunda bile vardır.

Macunların fiyat farkına etki eden bir ton etmen var. Bunlardan bizi ilgilendiren, macunun içerdiği, seçtiğimiz markaya lisanslı AKTİF MADDE dir. Bu aktif madde, sodyum florür ile birlikte diş macunun bize vaadettiğini sağlamaktadır.

Yani hassas bir dişiniz varsa, macununuzda bol bol potasyum nitrat olmalı. Oh be demek için, hassas dişler potasyum nitrata!

Benim dişler kapkara; mankenler gibi bembeyaz parlasın lütfen! Tabiki hemen 1 haftada emrinizde! Hemen beyazlatıcı etkili diş macunu kullanıyorsunuz ve anlık bir parlama sihirbazlık numarası ile mutlu oluyorsunuz. iki saat sonra eski devrana devam…

E beyazlık? Güzel kardeşim, diş hekimine gidip dişlerini güzel bir temizlet, diş taşlarını yerinden bir oynatsınlar, diş köklerini ve diş mineni bir hisset, asıl beyazlığı ve parlaklığı o an yaşayacaksın. MACUNLA DİŞ BEYAZLAMAZ. Temizlik ve diş hekimi operasyonları ile KENDİ BEYAZ TONUNA döner. Ek uygulamalarla ton açma işi için adres belli; diş hekimi.

Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Özet olarak; konuyu macun ile kısıtlarsak, paranıza göre diş macunu tercihi serbest, her tüp bitince başka marka ya da ürünle değiştirin. Marka değişsin, türü değişsin. Her markanın aktif maddesi farklı, faydası farklı. Hepsinden yararlanın. Hassas dişleriniz varsa potasyum nitrat oranı yüksek macunları seçin. Bu nedenle pahalı onlar. Parayı verin kıymayın, işe yarıyorlar. Diğer beyazlık fasa fisoları keyfinize kalmış. Hepsi bir iki saatlik numara. Önemli olan şu macun meretini YUTMAYIN!

İtirazınız ya da sorunuz mu var? Yorum köşesinden iletin, bekliyorum!

Sağlıcakla….

1 Yorumlar

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال