Hamile kalmayı kolaylaştıracak yöntemler

 Hamile kalmak isteyen anne adaylarının dikkat etmesi gereken noktalar bu içeriğimizde.

Her yeni evli çiftte acaba hamile kalabilecek miyim endişe vardır. Kısırlık korkusu hem ailede hem de aile dışında hissedilir.


Hamilelik için nelere dikkat edilmelidir?

Kısırlık genellikle herhangi bir doğum kontrol yöntemi yani hamilelik engelleyici bir dış etki olmaksızın en az bir yıllık denemeler sonucunda gebe kalınmaması durumudur  Bazı ülkelerde kısırlık oranları nüfusun yaklaşık olarak yüzde 15ini kapsaya bilmektedir.  Bu kişilerin bir kısmı tüp bebek gibi alternatif yöntemlerle gebe kalmak için uğraşırken  bir diğer kısım ise doğal yollarla hamilelik şansını en iyi şekilde kullanmak için denemelere devam etmektedir.

Doğal yollarla gebelikte en önemli faktörlerden biri, menstrüel döngüyü ve döllenme olasılığının yüksek olduğu yumurtlama zamanını yakalayabilmektir. Yumurtlama genellikle 14. günde gerçekleşir. Bu yüzden çiftler doğal yollardan gebelik için 12. ve 15. günler arasında mümkün oldukça çok cinsel ilişkiye girmelidirler.

Her kadının menstrüel döngüsü birbirlerinden farklıdır. Bu yüzden gebelik şansının artması için kişinin adet döngüsü incelenmeli ve yumurtlamanın adet döngüsü içerisinde tam olarak ne zaman gerçekleştiği hesaplanmalıdır.

Yumurtlama belirtilerini saptamak

Yumurtlama zamanını doğru olarak takip edebilmek adına kadınlar şu yöntemleri kullanmalıdır:

  • Öncelikle bu işi ciddiye almalısınız. Çünkü düzen hamile kalmak için olmazsa olmazdır.

  • Kendinize bir takvim oluşturmalısınız. Takvim aracılığı ile günleri takip etmek cinsel ilişkiye girmek için doğru zamanı belirlemek adına kolay ve etkili bir yöntemdir.

  • Vajinal sıvınızı kontrol etmelisiniz. Yumurtlama esnasında vajinadan gelen mukus normal zamanlara kıyasla, ince, daha ağır, berrak ve esnek olmalıdır.

  • Vajinanın iç kısmını hissedin. Yumurtlama zamanında rahim boynu daha yumuşak ve normal haliyle kıyaslanırsa daha açık olur.

  • Karın bölgenizde hissettiğiniz keskin olan acıların takibinde olun; çünkü yumurtlama belirtisi olmaktadırlar.

  • Baş ağrısı, şişkinlik, göğüslerde hassaslık ve acı da yumurtlama zamanında olduğunuza işaret edebilir.


Bireylerin doğal yollardan hamilelik şanslarını artırabilmek için yapabilecekleri başka şeyler de vardır.

  • Cinsel ilişkinin ardından bir süre uzanmak, duşu yaklaşık yarım saat sonrasına  ertelemek ve en önemlisi cinsel ilişkinin kaç kez olması gerektiğini hesaplayabilmek bunlardan birkaçıdır.

  • Erkekler çoğu zaman tüm bu senaryo içerisindeki rollerini ihmal edebilirler. Spermin de doğru yapıda, şekilde ve yeterli hareketlilikte olması gerekir. Aksi takdirde kadın doğurgan olsa da döllenme doğal yollarla gerçekleşmez. 

  • Spermlerin hasar görmelerini önlemenin bir diğer yolu ise külot yerine boxer giymektir. Boxerlar testislerin aşırı ısınma hallerini engelleyerek spermlerin hasar görmesini engeller.


İlgili içerikler;

Hamilelikte beslenme nasıl olmalıdır?

Hamilelikte cinsel ilişki nasıl olmalıdır?

Hamilelikte formda kalmanızı sağlayacak 7 basit egzersiz.


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال