Hipnoz nedir? Nasıl yapılır?

Filmlerde izlenilen gibi başka bir insanın beynine hükmedebilmek mümkün müdür? Gelin birlikte hipnoz yapalım.

Hipnoz nasıl yapılır ve hipnozun teknikleri nelerdir? Filimlerde  izlediğiniz ve farklı insanların deneyimlerini dinlediğiniz “Hipnoz” kelimesi sizce de çok büyüleyici gelmiyor mu? Başka bir insanın beynine, düşüncelerine hükmedebilmek.. İnanılmaz bir şey! “peki Nasıl yapılır, nedir bu işin sırrı?” diye erak içerisndesiniz. Bu makalemizede hipnoz konusuna geniş olarak yer vereceğiz.


Hipnoz nedir?

Hipnoz, insanın psikolojisinin kontrole alınabilmesi, insanın savunmasının geçilerek itaat şeklindeki psikolojiye yatkınlaştırılması halidir. Hipnoz yapan kişi güvenilir ve otorite sahibi olmalıdır. Çünkü hipnoz yapan kişi kontrollerine eline alabilme yeteneğine sahip olmalıdır ve bunu karşı tarafa özellikle vurgulayabilmelidir. Bir insanın hipnoz olabilmesi demek beynin kontrolünün “Bilinç ”ten çıkıp “Bilinçaltına” ile birlikte ele alınmasıdır. Hipnoz olan bir kişiyi bilinci ile bilinçaltı birlikte yönetir. Bilinçaltı, insanın psikolojik duvarıdır. Bu duvarı geçebilen kişi, otomatik olarak o kişinin kontrolünü ele alabilir.

Çoğu kişi hipnozun gerçek olmadığına inanmaktadır ancak bu doğru değil, gerçektir ve mantıksal bir açıklaması bulunmaktadır. Siz, hayatınızı normal olarak “Bilinciniz” ile yönetebilirsiniz. Yaptığınız hareketler bilinç kontrolünde yapılmaktadır.
Ancak sizi hipnoz eden kişi, aynı kontrolü bilinçaltınıza da vermektedir. Bilinçaltı duvarını geçen kişi, bir insana istediği çoğu şeyi yaptırabilir. Bilinçaltı emirlere açık bir yerdir, bunu reklamlar ile daha iyi anlatabiliriz.

Artık genellikle reklamlarda yapın! Deneyin! Alın! Gibi içerikli ifadeler yer almaktadır.  Kolay kolay rica içerikli reklamlar yapmazlar. Siz bu reklamları televizyonda izlerken sanki hiç etki etmiyormuşçasına izlersiniz. Ancak iş öyle değil, bu reklamlar bilinçaltımıza emir verebilir pozisyondadır. Ve reklamda görüntülenen içeriği bir yerde gördüğümüzde “Deneyelim bakalım” diye içinizden geçirebilirsiniz. Fiziksel hipnoz, reklam tekniğinin bir üst varyasyonudur.


Hipnoz nasıl yapılmaktadır?

Hipnoz yapmak tehlike arz etmektedir. Yapan kişinin kesinlikle dikkatli olarak yapması gerekmektedir. Bu makalemizde genel bir bilgi, bu işin nasıl yapıldığına ilişkin mantıksal açıklama ve acemi tekniklerini görebileceksiniz. Bir kişiyi aniden hipnotize edebilmek ustalık isteyen bir iştir, o sebeple bizim tekniğimiz biraz uğraş gerektirecektir. Çoğunlukla hipnoz ustaları çoğu işte olduğu gibi hep çıraklıktan başlamaktadır, ya da çok zengin olabilirler. Zengin olanlar bazı paragöz hipnoz ustalarının paraya olan zaafını kullanarak para ile bu teknikleri öğrenebilirler, şunu unutmayalım: “En büyük şirketler, hipnoz kabiliyetine sahip olan şirketlerdir.”

Şimdi, bu makalede size en basit, en kolay ve en tehlikesiz hipnoz tekniklerinden bahsedeceğiz. Çünkü bu hipnozu gerçekleştirebilmek için karşı tarafın rızasını almak durumunda kalacaksınız, yoksa işe yaramayacaktır. Başlayalım.


Hipnoz tekniği / kolay ve zararsız

Değerli okuyucularımız, birçok hipnoz tekniği var. Çoğu uzmanlık, çalışma isteyen tekniklerken, bazıları kolay. Bu makalede size garanti sonuç veren, zararsız ve kolay bir teknikten bahsedeceğim. Diğer hipnoz tekniklerinden farkı,  kişinin rızasının alınması. Bu sayede bu tekniği öğrenen arkadaşlar kimseye rızası olmadan bir şey yaptıramayacak ve kendi düşüncelerine alet edemeyecektir. Uzman teknikleri herkesin bilmemesi gerekmektedir, anlayışınız için teşekkür ederim.


1- Hipnoz ortamı

Başlangıçta  hipnoz edeceğiniz arkadaşınızı müsait bir ortama getirmelisiniz. Işık az olmalı, normal veya biraz soğuk bir sıcaklıkta bir oda olmalı. Dikkatini kolaylıkla dağıtabilecek  şeyler olmamalı. Özellikle, SESSİZ olmalı. Hipnoz edilmeye gönüllü kişi bir yere uzandırılmalı.


2- Deneğin odaklanması (En önemlisi)

Hipnoza gönüllü kişi tavana bakacak şekilde yatmalı, dikkati toplanmalı.

  •  1. Teknik - loş ışık: Arkadaşınızın  gözünün önüne loş bir ışık kaynağı yerleştirilmeli Bu ışık kaynağını normal bir gece lambasının önüne bir mavi karton koyarak elde edilebilir. Deneğin tüm dikkati tam olarak buraya verilmelidir. Sadece ışığa konsantre olmalıdır.

  •  2. Teknik - saat tekniği: Bu teknik çokça duyulan bir tekniktir Deneğin gözlerinin hemen önünde bir adet saat sallanmalı. Bu teknik beceri ister fakat en kesin tekniktir. Ne yavaş, ne hızlı sallanmalı. Saat dikkat çekici olmalıdır. Çünkü Tüm odağı üzerinde toplamak zorunda. Eğer odak bozulursa, büyü bozulmaktadır. Unutmayın.


3 - Deneğin rızası alınmalı

Deneğin odaklanması üstteki tekniklerle sağlanmasının ardından deneğin rızası alınmalıdır. Yoksa hipnotize olmayacaktır. Onu hipnoz edeceğinizi, rızasının olup olmadığını bir kaç defa sormalısınız, kendini buna kaptırmalı ve hipnotize olmaya müsait olan bir kişi olmalıdır.


4 - Hipnoz girişi

Deneğin rızasının alınmasının ardından dikkati yukarıdaki teknikler ile sağlandıktan sonra yavaş yavaş telkinlere geçilebilir. Saat Sallama veya Mavi Işık tekniği ile denek odaklandırılmış olur, 2 dakika kadar bu teknik ile yavaşça devam edilir.  Bu durum içerisinde Son derece otoriter konuşulmalıdır. Bir arkadaş değil, bir patron gibi konuşulmalıdır. Onun kontrolünün sizde olduğuna inanmalı. Konsantrasyon sağlanmasının ardından “Hazırsan, yavaşça başını sallamanı istiyorum.” Diye söyleyerek hipnozun girişine başlayabilirsiniz. Telkinlerle devam edin, buradaki bir diğer önemli konu ise her şey yavaş yavaş gerçekleşmelidir. Çünkü aniden denek uyanabilir Telkinleri tekniğe göre değiştirin, biz  saati konu alarak telkinleri belirtelim. UNUTMAYIN! Sesiniz adeta bir kral edasında , bir lider, bir diktatör gibi olmalıdır, OTORİTER olmalıdır. Yoksa denek sizi ciddiye almaz, bilinçaltına giremezsiniz.(Recep İvedik-3 Hipnoz Sahnesi) Kelimeler çok yavaş ve ciddi söylenmelidir. Şimdi belirtilen telkini ortalama 5-6 dakikaya yayabilirsiniz;

Elimdeki saate odaklan, saat sallandıkça hafifliyorsun… Saat sallandıkça rahatlıyorsun… Saate bak, saniye saniye hafifliyorsun, vücudunun ağırlığı yavaş yavaş azalıyor… Kendini bana bırakıyorsun… Saat sallanıyor, saniyeler akıp gidiyor, sen hafifliyorsun… Vücudun artık eskisi kadar ağır değil, bir kuş gibi hafifliyorsun… Yavaş yavaş uykun geliyor, gözlerini yavaşça kapatmaya başlıyorsun… Gözlerin tam olarak kapanmıyor, saati takip etmek zorundasın… Saat senin zihnine işliyor, onu takip etmeyi bırakamıyorsun… Gözlerin yavaşça kısılıyor, uykunun geldiğini hissediyorsun… Artık çok hafifsin… Saat durduğunda gözlerini kapatıp uyuyacak gibisin… Saat sallandıkça uykun geliyor, sesim artık sana daha sert geliyor… Kendini bırakmaya hazır gibisin… Uyumak istiyorsun… Saat duracak, uyumayacaksın… Saat durduğunda gözlerini kapatacaksın ve beni dinleyeceksin, dediklerimin dışına çıkmayacaksın… Sana söyleyeceğim her şeyi yapmaya hazırsın… Gözlerini kapattığın anda  artık vücudunun hiç bir ağırlığı kalmayacak, ancak saat durmadan gözlerini kapatamazsın… Saati durdurduğumda gözlerini kapatacaksın fakat uyumayacaksın, gözlerin kapalıyken söyleyeceğim her şeye itaat edeceksin… Saati durdurmam için bekliyorsun, saat durduğunda kendini tamamen bana vereceksin… Saat duruyor, sen saat yavaşladıkça hafifliyorsun, saat durduğunda gözlerini kapatacaksın ve bana itaat edeceksin… Sana UYAN dediğimde kendine geleceksin ve gözlerini açacaksın, ben demeden uyanamazsın… Saat duruyor, sen hafifliyorsun, sesim daha sert geliyor ve bana itaate hazırlanıyorsun… Saat duruyor, gözlerin kapanıyor, itaat etmeye hazırlanıyorsun… Duruyor… Duruyor… Gözlerini kapatıyorsun… 


5 - Hipnoz esnası

Tebrikler! Eğer her şeyi tam olarak belirtilen gibi yaptıysanız deneğimiz artık hipnoz olmuştur! Otoriter konuşmanızı sakın bozmayın. Şimdi örnek bir hipnoz telkini göstereyim, yine 3-4 dakikaya yayın;

Artık bana itaat ediyorsun… İsmini bilmiyorsun… Senin bir ismin yok… İsmini ben vereceğim… Senin ismin artık Selahattin… Bana yavaşça ismini söyle… Aferin Selahattin, kime itaat ediyorsun, bana mı…? Ne dersem yapar mısın Selahattin …? Aferin Selahattin.. Senin bir ailen yok… Senin tek sahip olduğun kişi benim, ve bana itaat ediyorsun… Bir ailen yok Selahattin, doğru mu..? Aferin Selahattin, ailen olmadığına göre annen de yok… Annen var mı Selahattin..? Aferin Selahattin …


6 - Hipnoz başarılı!

Tüm telkinleri yukarıdaki gibi yapmalısınız, aksi takdirde denek hipnozdan çıkabilmektedir. Ses tonunuzu yükseltip alçaltmayın, ses tonunuz aynı düzeyde seyretsin. Artık deneğiniz hipnoz olmuş vaziyettedir ve dikkati dağılmadığı sürece UYAN demediğiniz takdirde uyanmayacaktır. Bu kadar! Tebrikler. 

Okuyucularımız arasından daha önce hipnoz yaptıran veya bu konuda bilgisi olan kişiler aşağıdaki yorum kutucuğuna yaşadıklarını belirtirlerse güzel bir bilgi paylaşımı olabilir.


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال