Hekim çift bebeklerine bez yerine, doğrudan tuvalet eğitimi verdi

Patoloji ve enfeksiyon hastalıkları uzmanı doktor çift, bebeklerine bez kullandırmak yerine; keşfettikleri yöntemle çevreyi, bebeklerinin sağlığını ve ceplerindeki paralarını korumuş oldular

Hekim çift bebeklerine bez yerine, doğrudan tuvalet eğitimi verdi.

Yılda 27 milyondan fazla tek kullanımlık bebek bezi atığına dikkat çeken hekim çift. Doğacak olan üçüncü çocuklarında bez kullanmayı bırakmak amacıyla harekete geçti. Su kıtlığı çeken ülkeler düşünüldüğünde günlük bebek bezi yıkanması durumunun da çevreye ciddi kirlilikler vermektedir. Bu duruma bir çözüm olarak “tuvalet iletişimi” (elimination communication) adı verilen yeni bir tekniği keşfetmiş oldular.

“Hastaneden gelir gelmez, tuvalet iletişimi kurmayı başardım”

Reuters’de yer alan habere göre, Güney Kaliforniya Üniversitesi Keck Tıp Fakültesi’nde patoloji uzmanı olan Dr. Rosemary ve Los Angeles Çocuk Hastanesi’nde enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan kocası Dr. Jeffrey Bender, tuvalet iletişimi olarak adlandırılan metotla bebeklerin verdiği doğal sinyalleri takip etmeyi öğrenerek, doğru zaman geldiğinde tuvalete gitmesini sağladı. Hastaneden gelir gelmez bebeğiyle tuvalet iletişimi çalışmaları yapmaya başladığını söyleyen Dr. Rosemary, “Onu lazımlığa oturttum, bacaklarını nazikçe tuttum, belini destekledim inanılmazdı ama yaptı.” ifadelerini kullandı

“İdrar yolu ve MRSA enfeksiyonlarını engellemek adına en iyi çözüm yolu”

Baba Dr. Bender ise, gelecek nesilleri koruyabilmek ve daha az para harcamak için tuvalet iletişiminin çok iyi bir seçenek olduğunu bildirdi.

Pediatri uzmanlarının bez kullanmamanın faydalarıyla ilgili bilgilendirme yapmasını istediğini söyleyen Dr. Bender: “Tuvalet eğitimi sadece çevreyi kurtarmakla kalmaz, aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonunu ve metisiline dirençli staphylococcus aureus enfeksiyonu ve deri enfeksiyonlarını engellemek amacıyla bebek bezi kullanmamak en iyi seçenektir” dedi.

Bazı uzakdoğu ülkelerinde de bu yöntem tercih ediliyor!

Dr. Rosemary ve eşi, hayatı boyunca hiç bez kullanmayan ve şimdi 5 yaşına gelen kızlarıyla sürekli olarak ilgilendiklerini ancak işe başladıkları zaman bir bakıcı tuttuklarını anlattı. Bakıcılarının ilk başta tuvalet iletişimini zaten bildiğini farketmediklerini aktaran Rosemary, Tayvan gibi bazı Uzakdoğu ülkelerinde de bebeklerin hiç bez kullanmadan yetiştirildiklerini ve kızının bakıcısının da bu yöntemi Tayvanlı büyükannesinden öğrendiğini belirtti.

KAYNAK: Reuters​

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال