Ameliyatsız bel fıtığı tedavisi mümkün mü?

Dayanılmaz sırt ağrılarına sebep olan bel fıtığı artık ameliyatsız da tedavi edilebilmektedir. Epidural enjeksiyonla bıçak altına yatmadan fıtıktan kurtulmak mümkün.

Bel fıtığı kimlerde görülür?

Yetişkinlerin %80’i hayatında en az bir kez bel kısmında oluşan ağrıdan şikâyetçilerdir. Bel fıtığı genellikle 30-60 yaş arasındaki yetişkinlerde sık görülür. Ama hemen hemen her yaşta görülebilir.


Bel fıtığına sebep olan faktörler nelerdir?

  • Obezite

  • Hareketsizlik

  • Sigara içmek

  • Hatalı hareket yapmak


Bel fıtığı hastalığının tedavisi

Bel fıtığı hastalığının durumu ameliyat olacak kadar ağırlaştığı kadar operasyon yapılır. Ancak bel fıtığı hastalığı da ameliyat kesin çözüm değildir. İlerki yıllarda tekrardan hastalık nüksedebilmektedir. Bu nedenden dolayı insanlar genelde hastalığa ameliyatsız bir çözüm aramaktadır.


Bel fıtığı hastalığı dolandırıcıları

İnsanların ameliyatsız çözüm aradığını gören ve bu zafiyeti değerlendirmek isteyen dolandırıcılar kesin çözüm adı altında bitkisel ilaçlar veya fiziksel tedavi yöntemleri pazarlamaya çalışmaktadırlar. Bu tedavi yöntemleri tamamıyla yalandır. Bu tedavi yöntemleri ile iyileşmeye çalışan hastaların durumu felce kadar gidebilmektedir.


Ameliyatsız tedavi yöntemi mümkün mü?

Günümüzde ameliyatsız tedavi uygulanmaya başlamıştır. Ameliyatsız bel fıtığı tedavisinde işlem 10 ile 15 dakika gibi kısa bir süre içerisinde sonuca ulaşmaktadır.

Ameliyatsız bel fıtığı tedavisinde lokal anestezi uygulanmaktadır. Bu ameliyatsız tedavinin amacı hastaya hiçbir zarar vermeden cildi kesmeden, sinirlere, kemiklere, damarlara dokunmadan, omurga kemikleri arasında bulunan yıpranmış eklemin içine girerek eklemin bir kısmını yüksek ısı ya da farklı bir yöntem kullanarak buharlaştırmaktır. Eklemin içine uygulanan yüksek sıcaklık ile hastanın rahatlanması sağlanmaktadır.

Eklem içinde yaratılan ısı etkisiyle, eklemin bir kısmını yakarak uygulanan termal yöntemler arasında radyo frekans, lazer ve IDET (İntradiskal Elektro Termo Koagülasyon) uygulamaları bulunmaktadır. Bu uygulamalar için tıp dilinde radyo frekans ile nükleotomi ya da lazer ile nükleotomi terimleri kullanılmaktadır.


İlgili içerikler;

Fıtık nedir? Fıtık çeşitleri ve tedavisi

Herni (fıtık) çeşitleri, tedavisi ve hemşirelik bakımı

Lomber disk herniasyonu (bel fıtığı) belirtileri, tedavisi ve bakım planı


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال