Ağız kokusuna sebep olan gıdalar nelerdir?

Ramazan ayında ağız kokusu herkesin ortak problemidir. Ağız kokusunu artıran gıdalar nelerdir.

Ramazan ayında ağız kokusundan muzdarip olmamak adına bu 6 maddeden uzak durulması gerekir.

1- Sarımsak ve soğanı çiğ bir şekilde tüketmek

Sarımsak yiyen bir kişinin kanına geçmekte olan aromatik bileşikler dışarı atılır. Kan gazlarının akciğerden atılmasının neden olduğu bu koku, kesinlikle bir hastalık ya da belirtisi değildir. Ancak çevreye rahatsızlık verdiği için soğan ve sarımsak Ramazan aylarında çiğü olarak tüketilmemelidir.

2- Süt ürünlerininde aşırıya kaçmak

Süt ürünleri kötü sindirildikleri zaman ağız kokusuna sebep olabilmektedir. Özellikle yumurta ve peynir çok tüketildiği zaman ağız kokusunda artış olmaktadır.

3- Şeker veya baharatlı gıdalar yemek

Ramazan ayı içerisinde şekerli, yağlı ve baharatlı gıdaların tüketimi minimuma indirilmesi gerekmektedir. Çünkü bu besinler, terleme veya  nefes yoluyla dışarı atıldığı için , kötü ağız kokusuna neden olabilir. Kek, bisküvi, çikolata gibi çok fazla yağ ve şeker içeren gıdalardan uzak durulmalıdır. Bu tür gıdaların tüketimi, gün içerisinde  ağız ve diş bakımı yapılmayacağından, dişlerde çürüğe sebep olur.

4- Enerji içecekleri tüketmek

Enerji içeceklerinin  uzun süre kullanımı, diş minesinde kayıplara sebep olur. İçeriğindeki asit oranından dolayı dişin sert dokusunu aşındırır. Yüksek orandaki şeker de diş çürüklerini yükseltmektedir. Bu da ağız hijyeninin bozulmasına ve ağız kokusuna neden olur.

5- Sigara içmek

Sigara, ağız hijyenini bozma özelliğinin yanında diş eti hastalıklarına zemin hazırlamaktadır. Sigara içen kişilerin Ramazan’ı fırsat olarak görerek  bu alışkanlıklardan vazgeçmeleri tavsiye edilir. Ancak sigara kullanılmaya devam edilirse bile, Ramazan’da ağız kokusuna sebep olmaması açısından dikkatli diş fırçalamaya özen gösterilmeli ve ağız gargarası da tercih edilmelidir.

6- Sahurdan sonra dişleri fırçalamamak

Sahurdan sonra dişlerin fırçalanması, gün boyu ağız sağlığını korumak açısından son derece önemlidir. Sahurda dişlerin fırçalanmaması, bakterilerin ağızda kolay bir şekilde üremesine ve asitlenme ile beraber çürük oluşumuna sebep olur. Gün boyunca ağız kokusuna sebep olabilecek bu durumdan, sahurdan sonra dişlerin fırçalanması ve alkolsüz ağız gargarası kullanımı ile kurtulmak son derece kolaydır. BağlantıDiş ipi de kullanılabilir.

KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال