Obsidyen taşı nedir faydaları nelerdir?

Obsidyen taşı hakkında merak ettiklerinizi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.

Volkan camı olarak bilinen, doğal yöntemlerle oluşan, volkanik bir kayaçtır. Yanardağ lavlarının hızla soğumasıyla ortaya çıkar. Kristalleşme meydana gelmeden donduğundan kenarları keskin ve ince bir yapıdadır. Bu özelliği sebebiyle yerliler tarafından silah, süs eşya yapımında kullanılır. Eski uygarlıklar tarafından ok okçu olarak kullanılmıştır. Günümüzde cerrahların kullandığı neşterin kesici kısımlarında kullanılmaktadır.

Renk olarak siyah renkte ve cam gibi parlak olan bu kayaçlar, geldikleri doğal metotlar sonrasında gri, yeşil, kırmızı ve kahverengi renginde olabiliyorlar. Ülkemizde nemrut dağı, Hasan Dağı, Rize İkizdere, Sarıkamış, Kars, Iğdır, Pasinler ve ağrı dağında bulunmaktadır. Akrep, kova, oğlak burcunun uğurlu taşı olarak bilinen obsidlerin vücuda etkili olduğu çakralar sinir ağı, kalp ve kuyruk sokumudur. Obsidyen tşının bilmemiz gereken çok özelliği ve faydası vardır.


Obsidyenin insan vücuduna faydaları nelerdir? 

  • Kişilerin yaşadığı olayları, yani negatif elektriği alan özelliğe sahip, rahatlatıcı, olumlu duygularımızın harekete geçmesini sağlar. Obsidyen gerginliğe de neden olabilmektedir. Böyle bir durumda duygularımızın önüne geçebilirseniz, olumlu adımlara hayatınızı çevirebilirsiniz. 

  • Terapı gücünün yüksek olduğu obsidyen stresi azaltır. Heyecanı ve aşırı duyarlılığı önler. 

  • Kişilere espri gücü verir, erkekler de daha fazla enerji sağlar. 

  • Karar verme ve mantıklı düşünme mekanizmamızı kontrol etmemizi sağlar. 

  • Alkol alan ve karaciğerinin temizlenip tazelenmesine ihtiyacı olanlar, karaciğer üzerine el büyüklüğünde obsidyen koyarak 20 dakika bekletirlerse obsidyen sayesinde karaciğerleri kendini temizlemeye başlar. Fakat bu süre zarfı 20 dakikayı aşmamalıdır. 

  • Bacak ve diz ağrılarına, ağrıyı çekmek için kullanılmaktadır. 

  • Geleceği de okumaya yarayan rüyalar sağlar, doğaüstü özellikler taşıdığına ve duygu düşünceleri yansıttığına bu sebeple de insanın çevresindekilerin düşüncelerini okuyabildiğine inanılmaktadır. Eski çağlarda bu taşa kehanet taşı adını vermişlerdir. 

  • Obsidyen çok şifayı barındırır. Bunu kullanarak ruhsal ve bedensel olarak mutlu ve sağlıklı şekilde geçirmemizi sağlamaktadır.


Obsidyen taşı kullanım alanları

  • Vücuttaki negatif enerjiyi almak sebebiyle, ayaklarımızın altına koyabiliriz. Kenarlarındaki keskinlik giderildiğinde ayakların altına yuvarlanabilir.

  • Ağrı taşı olarak bilinen, kalp hizasının altında kullanılmalıdır. Ağrı yapan yerlere obsidyeni koyabilir ve masaj yapabilirsiniz.

  • Yapılan uygulamalar en fazla 30 dakika yapılmalıdır. Taşlar uygulama yapılmadan su ile yıkanmalıdır. Bu taşalara sahibinden başka kimse dokundurulmamalıdır.


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال