Eksik dişlerin sağlığa zararları

Dişlerimiz hayatımızda önemli bir yere sahip eksikliğinde sağlık problemleri baş göstermeye başlamaktadır o sağlık problemlerini sizler için ele aldık.

Çoğu insanın ağzında eksik diş bulunmaktadır. Kişiler, eksik dişleri eğer görünmüyorsa rahatsızlık duymayabilir ancak dişler yalnızca görsellik amacı taşımamaktadır. Dolayısıyla eksik dişler sağlık açısından bir takım sorunlar yaratabilmektedir. Eksik dişler fonksiyon kaybı ve çeşitli deformasyonlara neden olabilmektedir. Ayrıca eksik dişler yapılmazsa ağız ve çene bozukluğuna yol açabiliyor.

Toplumda genel olarak diş sağlığı bilinci oluştuğunu söylemek zordur. Çünkü insanlar diş kayıplarını telafi etmek yerine eksik dişle yaşamaya devam etmeyi tercih ediyor. Eksik dişlerin zararları saymakla bitmiyor. Ağızdaki eksik dişler psikolojik rahatsızlıklardan, sindirime, ağız yapısının bozulmasından, yaşlanma belirtilerine kadar pek sorunu beraberinde getiriyor.

Eksik dişlerin sağlığımıza başlıca zararları

  • Eksik dişler kişilerin gülüşünü etkilediği için özgüven eksikliğine, dolayısıyla psikolojik sorunlara neden olmaktadır.

  • Eksik dişin yanlarında bulunan dişler boşluğa doğru devrilmeye başlar. Eksik dişin karşısındaki dişler ise eksik dişin boşluğuna doğru uzamaya başlar. Tüm bunlar çiğneme fonksiyonlarını bozar.

  • Çiğneme fonksiyonunun bozulması demek sindirim sisteminin bozulması demektir. Sindirim ağızda başladığından dolayı, çiğneme evresinde yaşanan sorunlar tüm sistemi etkilemektedir.

  • Eksik dişlerin yerine devrilen dişler, diş sırasında yamukluğa neden olmaktadır. Ayrıca dizilişi değişen dişlerin temizlenmesi zorlaşmakta ve sağlam dişler çürüme tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır.

  • Eksik dişin olduğu bölgede çiğneme yapılmadığından, tek taraflı çiğneme gerçekleşir. Bu da çene eklemlerinde fonksiyon kayıplarına neden olmaktadır.

  • Eksik dişin yerindeki çene kemiğinde erimeler meydana gelir.

İlgili içerikler;

Evde uygulayabileceğiniz diş beyazlatma yöntemleri

Dentisyonda (dişlenmede) bozulma hemşirelik bakımı

Diş macunlarında bulunan florürün zararları


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال