Diş eti kanamaları neden olur? Diş eti kanamasına ne iyi gelir?


 Diş eti kanaması nedenlerinden en önemlisi günlük hayatta sürekli diş fırçalamaktır. Yine diş ipi kullanırken de diş eti kanamalarına şahit olabiliriz. Neredeyse ömrümüzün bir kısmı diş fırçalamak ve dişlerimize gün içerisinde bakım yapmakla geçiyor. (Tabi bu dişlerine önem veren hassas insanlar için geçerli)

Diş eti kanamalarına neden olan bir diğer şey ise, dişlere değişik maddeler ile temizlemeye çalışmaktır.

Diş fırçalanması ve bakımı esnasında bazı problemlerin bize uğraması oldukça olası bir durumdur. Bu denli sürekli bir eylemde problemler meydana geliyor olması, meydana gelen problemin sürekli olması ihtimalini doğurur. Bu da maalesef devamlılığı süren rahatsızlığın daha fazla büyüyerek sağlık sorunu haline gelmesine yol açar.

Diş fırçalarken en çok başımıza gelen aksaklık ise diş eti kanamasıdır. Dişlerimizi yavaş veya hızlı bir şekilde fırçalasak bile bir zaman sonra dişlerimizi saran diş etleri durmadan fırçalama esnasında kanamaya başlar. Bu problemin sandığınız kadar basit bir problem olmadığını Dr. Cem Harbalioğlu tarafından yapılan açıklamalardan öğreniyoruz.

Diş Eti Kanaması Sorununa Dikkat Edin!

Herkesin günlük hayatta yaşadığı ve tekrarlandığına şahit olduğu muhtemel problem diş eti kanaması.

Diş eti kanaması yanlış fırça, yanlış fırçalama tekniği, stres, sigara, hormonel değişimler, diş sıkma alışkanlığı gibi sürekli veya uzun süreli durumlarda ortaya çıkabilir.

Diş eti kanamalarının, daha doğrusu diş eti dokusunun bu denli hassas olmasının nedeni hijyenik ağız bakımının yapılamamasıdır. Bu hastalık öncesinde kendisini şişme, kızarma veya hafif ağrılarla belli eder.

Diş etleriniz kanama başladığında ve bu durum daha da ileri gittiğinde mikroplar dişler içinde sıkışabilir, dişleri ve dişleri destekleyen kemiğe nüfus edebilir. Tabi bu da çok ciddi durumlara yol açabilir.

Diş eti kanama rahatsızlığını fark ettikten sonra diş hekiminize başvurarak uygulanacak ilaç veya yöntem tedavisiyle rahatsızlığı atlatabilirsiniz.

Yiyecek artıklarını iyi temizlerseniz ve yine düzenli olarak diş fırçanızı diş yapınıza uygun olarak değiştirirseniz bu tür rahatsızlıklar başınıza gelmeyecektir.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال