HPV virüsü nedir? HPV virsünden korunma yolları

HPV virüsü, Kişide deri yüzeyinde veya mukoza yüzeyinde, enfeksiyon yaparak ortaya çıkan bir DNA virüs çeşididir.

HPV virüsü nedir?

HPV virüsü, deri yüzeyinde veya mukoza yüzeyinde, enfeksiyonla ortaya çıkan bir dna virüs çeşididir. Bir kabarcık, sivilce ya da siğil şeklinde belirginleşebilir ya da bir hücreye yerleşip sessizce durur, ancak bağışıklık sisteminizin çökmesi durumunda hemen devreye girerek belirginleşmeye başlayan bir virüstür.

Hemen ortaya çıkmayan, önce hücrelere yerleşip, yıllar sonra ortaya çıkabilen bir virüstür. Kesin bir tedavisi yoktur. Çünkü tedaviden sonra yine tekrarlayıp belirginleşebilmektedir. Bayanda vajina zğzı tarafında erkekte de penis üzerinde görülmektedir. İlk başlangıçta bir kabarcık ve siğil şeklinde ortaya çıkıp, karnabahar şeklini almaya başlar. Kötü bir görünün sergiler. Kadınlarda rahim ağzı kanserine yol açmasından dolayı tehlikeli bir virüstür ve bulaşıcıdır. Bu özelliği ile de tehlikeli bir virüstür.



HPV tedavisi

Eğer bağışıklık sisteminiz güçlü ise, dirençli olup bu virüs ile baş edebilirsiniz. Fakat direnciniz düşer ise ve bağışıklık sisteminiz de yeterince güçlü değil ise, bu virüsten kurtulamazsınız. Geçmiş gibi görünse dahi yeniden nükseder. Cinsel ilişki ile bulaşan bir virüstür. Bu virüs kendisinde olan kişi, yakınma hissi falan yaşamadığından başkası tarafından anlaşılma olasılığı yoktur. Başkası ile cinsel ilişkiye girmesi ile yayabilir. Sessiz ilerleyen bir hastalıktır. Eğer bu bölgede sıyrık şeklinde bir kabarıklık var ve kabarıklık sıvılaşmış ise tam ilişkiye bile gerek kalmadan temas ile direk yayılabilir.

Özellikle kadınlar için, ciddi anlamda sorunlara sebep olabilecek virüstür. Rahim ağzı kanserine sebep olmaktadır. Tedavi edile bile yine nüksedebilen bir virüs olduğu için kurtulma olmama olasılığı da çok yüksektir.

Üstelik tuvalet gibi yerlerden, bulaşma riski çok fazla olduğu için, hijyen sağlamanız gereklidir. Bulaşıcı olan bir virüs olduğu için çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bu hijyenin sağlanması için uzmanlar bir karışım önermiştir.

Karışımın hazırlanışı
İki yüz mili litre kadar kolonya, on gram kadar salisilik asit, yirmi mili litre kadar saf laktik asit, yirmi mili litre kadar glikolik asit ve on mili litre çay ağacı yağı bu malzemelerden karışımı hazırlamalısınız. Kolonyanın içerisine sırası ile karıştırıp iyice çalkalayıp bir şişeye doldurarak, gitmiş olduğunuz yerlerde tuvalete dökerek, HPV virüsünden net ve kolay şekilde korunabilirsiniz. Kolay bulaşan virüs olduğu için bu karışımı uzmanlar önermektedir. Bu karışımı çantanızda taşıyıp, yanınızdan ayırmamalısınız.


İlgili içerikler

Deri bütünlüğünde bozulma riski hemşirelik bakımı

Egzama hastalığının nedenleri ve tedavisi


Derimiz ne işe yarar?


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال